20. února 2011

VĚCI TAJEMNÉ

Čtenář a divák tuzemských sdělovadel je zásobován zprávami, jež se dlouhodobě a téměř výhradně týkají dvou úzce provázaných témat: Co vše bylo rozkradeno a Co vše bude zdraženo.

Čtenář i divák jsou tím už notně otráveni, proto oba jistě uvítali, když nekonečné řetězení podobných titulků a upoutávek bylo náhle přerušeno aférkou, v níž nejde o miliardy, a ještě zahřeje svou kocourkovštinou.

Ministr školství, ten dobrotivý pán, jenž v září už tradičně klade žáčkům na srdce, aby se učili, učili, učili, způsobně chovali, pěkně poslouchali a do smrti smrťoucí nepodváděli… sám zřejmě podváděl. Prý je autorem seminární práce Politická komunikace ministra Josefa Dobeše, pod níž je podepsána jeho studující podřízená. Vše vyšlo najevo z odeslaných e-mailů.

Polehčující okolnosti: psal sám o sobě, a tedy s nejlepším vhledem do problematiky. Psal ve svém osobním volnu, dokonce ve sváteční den, mírně podroušen, a nezištně, jen kvůli Jejím krásným očím. Nedivím se. Pokud slečna Machálková dokáže nasadit pohled alespoň trochu psí – a která z žen by to neuměla! – spíchnu odborně pojatý text na téma Jsem to ale pašák! natošup. S maximální spotřebou alkoholu dvakrát dvě deci.

A konečně hlavní polehčující okolnost: do jakékoliv soukromé korespondence nikomu nic není!
Nechť si další zbytné nezbytné podrobnosti dovyšetřují Universita J.A.Komenského a paní Dobešová...

Vážnější zájem u (tímto opět otráveného) čtenáře i diváka vzbudí spíš informace o prudkém karierním vzestupu slečny Machálkové. Byla přijata na místo vrchní ředitelky kabinetu bez požadovaných kvalifikačních předpokladů, a už po prvním měsíci čiperné práce si vysloužila plat s odměnou ve výši 145 tisíc Kč.
Dámy a pánové, nechci se vás dotknout, ale kdo z vás to má…?!?

Ministr se hájí tím, že uspořil na propuštěných zaměstnancích, a částku bezmála čtyř milionů korun tedy logicky rozdělil mezi pozůstalé. A přešel i do protiútoku – podáním trestního oznámení na neznámého pachatele kvůli úniku osobních údajů. Vtírá se otázka: nemělo by být finanční ohodnocení nejvyšších státních úředníků věcí přeci jen o něco méně tajemnou?

Na závěr nabízím všem registrovaným véčkařům námět pro jejich tolik oblíbené on-line referendum, aby přímá demokracie zase o něco posílila…

Otázka:

Pokud dá ministr z úsporných důvodů výpověď části zaměstnanců, aby ušetřené peníze následně dělil mezi zaměstnance zbylé, co se změní z hlediska rozpočtu?

a) daňový poplatník ušetří
b) daňový poplatník výrazně ušetří
c) pro daňového poplatníka se nic nemění, ale ministr může založit chovnou stanici svých mazlíčků

Odhlasovaná odpověď bude závazným a povinným názorem všech občanů ČR.



http://www.lidovky.cz/maily-s-mladou-sefkou-kabinetu-potapi-ministra-skolstvi-dobese-pst-/ln_domov.asp?c=A110219_185533_ln_domov_kar

Věci tajemné, verze 1.0

http://zdenekb.blogspot.com/2010/08/rkj.html

2 komentáře:

  1. Autore, je téměř zcela jisté, že slečna dává vykonávané funkci svou duši i tělo a takto výjimečně pracovití lidé si zaslouží být výjimečně platově ohodnoceni. Sám náš pan premier Nečas takto spravedlivě také nedávno ohodnotil svou sekretářku a pan ministr Dobeš dobře ví, že pan premiér má pouze čisté úmysly.
    Otázka: za b) je správně - výrazně ušetříme
    to si myslí mimo pana Nečase a Dobeše i pan Vondra,
    také na konci roku spravedlivě odměňoval. A když si
    to myslí takto moudří pánové, tak to musí být pravda.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Rybářko,

    o plném pracovním nasazení slečny ředitelky vůbec nemám pochyb, a peníze jí ani trochu nezávidím… ale peníze kazí lidi, tak mám jen trochu strach, aby zůstala nezkažena!
    Co se týče odpovědi, také bych samozřejmě volil možnost b) …ale nejsem véčkař.
    (A nejspíš ani v dohledné době nebudu...).

    Zdraví, ZB.

    OdpovědětVymazat